- Home - Antikt - Möbler - Byggnadsvård - Kuriosa - Böcker - Mässor - Övrig verksamhet - Kontakt/Öppet - Länkar
GÄRDSJÖ ANTIK
BYGGNADSVÅRD: Dörrar - Fönster - Låsar och nycklar - Övriga reservdelar
BYGGNADSVÅRD
Intresset för att på rätt sätt vårda och renovera gamla hus istället för att förstöra dem har ökat på senare år. Därför behövs det både gamla reservdelar och rådgivning i byggnadsvård.   Klockargården i Boda   Jag har under många år varit intresserad av gamla hus. Säljer därför reservdelar och har utbildat mej för att kunna ge råd och hålla föredrag om renovering och byggnadskultur.
Klockargården i Boda - Rättviks kommuns nästa renoveringsobjekt

FÖRSÄLJNING AV RESERVDELAR

Hos Gärdsjö Antik finner du reservdelar till gamla hus i form av bla dörrar, fönster, smideslåsar, kammarlåsar, nycklar, gångjärn, beslag, fönsterhakar och färgpulver. För att komma till de olika reservdelarna, klicka i länklisten ovan! Även bilderna nedan är klickbara.
TAKBRÄDOR LIGGER UNDER ÖVRIGT.


Spegeldörr, gul och grön, 1700-tal Fönster, röda ,med spröjsar Lås, järnsmide med nyckel Dörrgångjärn från 1700-talet

FÖREDRAG OCH RÅDGIVNING

Finnpörtet Utarampa i Grangärde finnmark   Mitt bildprogram/föredrag SVENSK BYGGNADSKULTUR med diabilder visar byggnadernas historik och utveckling, olika typer av byggnader och hur dessa varierar i olika delar av landet. Många bilder på gamla fina hus bla i Dalarna. Vidare ges råd i byggnadsvård samt bildexempel på både rätt och fel renoverade hus. Det hela avslutas med ett bildspel med vackra hus och kulturmiljöer. Se även fotositen.   Interiör från Ingemarsgården i Tolg
Finnpörtet Utarampa i Grangärde finnmark
Orörd interör med värdfull tapet i Tolg i Småland

RÅDGIVNING - Har du köpt ett gammalt hus så hjälper jag gärna till med råd hur du ska ta hand om det på bästa sätt. Det första rådet får du här:
Gör så lite som möjligt!

Webmaster - foto - kontakt: Inge Nilsson - 0248-14495 - 0708-623820 - inge(at)gardsjoantik.se